Å lage suppe av squash...




...hehe, det er jo litt festlig da...
vi hadde ikke vært på hytta de siste to ukene, og da vi dro derfra sist, var squashen så liten at den ikke på noen måte kunne brukes til noe...

...men makan altså...

...de har fått god næring og vokst seg store og sterke i hyttehagens pallekarmer som du kan se mer om HER... 


...som du kan se har den blitt litt større enn vanlig, men er like god i kjøttet som de som har en litt mer vanlig størrelse..

...så altså jeg tenkte så det knaket og kom til at en suppe sikker kunne smak godt...
...så tenkt så gjort...

Ingredienser:

Hele squashen som veide ca. 950 gram når tuppene og skallet ble fjernet
4 gulerøtter
1 pastinakk
1/2 purre

...dette ble blansjert i gryta og deretter tilsatt kyllingkraft som jeg hadde i fryseren (fra en Stange-kylling)...
...så fikk det syde og koke i ca. 15 minutter...
...så brukte jeg stavmikseren for å få en slett suppe

...tilførte deretter salt og pepper etter smak...
1 gren koriander og 3 grener persille...
...samt 4 gode skjeer med creme fraiche...


...det ble en kjempegod suppe...
...jeg bruker ofte mannen som tester og den holdt altså mål og vel så det...

...en slik suppe kan jo selvfølgelig tilsettes andre godsaker også, som f.eks. sprøstekt bacon og annet krydder...
...men det er noe med bearbeidet kjøtt og meg...

...altså en ren grønnsakssuppe, til og med av det økologiske slaget..

...har du lyst til å prøve, så er det jo en veldig enkel og smakfull suppe...


Kommentarer

  1. Squash suppe er veldig godt :)

    SvarSlett
  2. Har aldri laget det før jeg, men sant som du sier :)

    SvarSlett
  3. Hvorfor bruker du ikke skallet?

    SvarSlett
  4. Fordi det er en del salisylate i det og det tåler jeg dårlig for tiden :)

    SvarSlett
  5. Håper du blir bedre snart!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Liste over matvarer uten histaminer

Null liste histamin og salisylsyre

Liste over innhold av salisylsyre og aminer